Upisi

Započni svoj plivački put

Upiši se u plivanje  – Plivanje je više od sporta. Plivački klub “Primorje” vas poziva da se učlanite u naš klub. Bez obzira na vaše godine ili godine vašeg djeteta na raspolaganju su vam PLIVAČKI PROGRAMI koji su prilagođeni uzrastu i znanju plivanja. Postati članom Plivačkog kluba “Primorje” znači biti dio stoljetne tradicije i najveće riječke sportske obitelji.

Ukoliko ste spremni krenuti na vaše plivačko putovanje ispunite ONLINE PRIJAVNICU kako bi vas naši djelatnici mogli kontaktirati i razvrstati vas u program koji najviše odgovara vama ili vašem djetetu. 
Naši programi obuhvaćaju školu plivanja, plivanje za djecu i dodatno učenje i usavršavanje plivačkih tehnika.
Mjesečna članarina za sve programe iznosi 40 EUR, drugo dijete iz obitelji ostvaruje popust i članarina iznosi 30 EUR, a za treće dijete članarina iznosi 20 EUR.

Plivački sportski vrtić – (Brončani torpedo / Srebrni torpedo)
Programi plivačkog sportskog vrtića PK Primorje „Brončani torpedo“ i „Srebrni torpedo“, svaki u trajanju od jedne godine namijenjeni su neplivačima, plutačima i plivačima početnicima u dobi od 4 do 7 godina starosti.
Glavni cilj ovih programa je kroz igru i nastavne jedinice prilagođene njihovoj dobi podučiti djecu plivanju kao iznimno važnoj životnoj vještini. Isto tako jedan od ciljeva je i pozitivno utjecati na pravilan psiho-fizički razvoj djeteta kao i na ravnomjerno jačanje muskulature cijeloga tijela i kardiovaskularnog sustava.
Nakon uspješno završenog cjelogodišnjeg programa „Brončani torpedo“ djeca prelaze u program „Srebrni torpedo“, a nakon uspješno završenog cjelogodišnjeg programa „Srebrni torpedo“ djeca su spremna za nastavak bavljenja plivanjem u sklopu plivačke sportske škole PK Primorje.
Treninzi se odvijaju tokom cijele školske godine od ponedjeljka do petka:
Brončani torpedo
2 x tjedno u trajanju od 45 minuta
Srebrni torpedo
2 x tjedno u trajanju od 45 minuta

Plivačka sportska škola
Programi plivačke sportske škole PK Primorje u trajanju od ukupno pet godina namijenjeni su plivačima početnicima i plivačima u dobi od 6 do 12 godina starosti.
Plan i program rada u sklopu plivačke sportske škole PK Primorje zasniva se isključivo na učenju plivačkih tehnika (leptir, leđno, prsno i kraul), startnih skokova, okreta kao i razvoju elementarnih motoričkih sposobnosti (koordinacija, fleksibilnost i brzina) kao preduvjetima za uključivanje djeteta u natjecateljski program „Kadeta“ PK Primorja nakon uspješno završene pete godine plivačke sportske škole.
Prve dvije godine u sklopu plivačke sportske škole PK Primorje djeca imaju priliku nastupati na internim klupskim natjecanjima „Božićno natjecanje“ i „Najbrži Primorjaš“ dok se od treće godine plivačke sportske škole djeca koja to žele mogu natjecati i na natjecanjima  regionalnog karaktera pod okriljem Hrvatskog plivačkog saveza u sklopu klupskog kalendara natjecanja uz naglasak da je u ovoj dobnoj kategoriji fokus maksimalno na treningu i učenju vještina, a ne na natjecanju!
Treninzi se odvijaju tokom cijele školske godine od ponedjeljka do petka:
Prva i druga godina Plivačke sportske škole
2x tjedno u trajanju od 45 minuta u vodi
Treća godina Plivačke sportske škole
3x tjedno u trajanju od 45- 60 minuta u vodi
+ 1x 30 minuta na suhome
Četvrta i peta godina Plivačke sportske škole
5x tjedno u trajanju od 75–90 minuta u vodi
+ 1x 45 minuta na suhome

Plivačko usavršavanje
Programi plivačkog usavršavanja PK Primorje prilagođeni su djeci plivačima od 8 do 18 godina starosti koji su se odlučili na rekreativno bavljenje sportom.
Programi za primarni cilj imaju učenje i usavršavanje plivačkih tehnika a jednako tako pozitivno utječu na psihosocijalni razvoj te podižu kvalitetu života i zdravstveni status djeteta.
Kao terapija plivanje se preporuča djeci s problemima posture tijela, ravnih stopala i koordinacije. Velike koristi od plivanja imaju i djeca koja pate od astme jer plivanjem jačamo i mišiće koji aktivno sudjeluju u procesu disanja.
Treninzi se odvijaju tokom cijele školske godine:
2x-3x tjedno u trajanju od 45 minuta u vodi

Natjecatelji
Kadeti: (djevojčice 13-14 godina / dječaci 13-14 godina)
Mlađi juniori i juniori: (cure 15-18 godina / dečki 15-18 godina)
Mlađi seniori i seniori: (cure 19 godina i starije / dečki 19 godina i stariji)

Plivanje jača srčanožilni sustav, stabilizira krvni tlak, produbljuje disanje, povećava kapacitet pluća, poboljšava opskrbljenost kisikom, pozitivno djeluje na zglobove, ima antistresni učinak, razvija kondiciju i izdržljivost, a troši i znatan broj kalorija.
Plivanje ima izuzetno pozitivne učinke na zdravlje. Plivanjem se ostvaruju aerobni učinci tjelesne aktivnosti, a istodobno jačaju i sve mišićne skupine našeg tijela. Otpor vode, koji je 10 do 15 puta veći od otpora zraka, dodatno pojačava učinkovitost plivanja i jača mišiće (kao da vježbamo s utezima). Plivanje jača srčanožilni sustav, stabilizira krvni tlak, produbljuje disanje, povećava kapacitet pluća i poboljšava opskrbljenost kisikom. Uz to, pozitivno djeluje na zglobove i povećava njihovu pokretljivost i elastičnost te pozitivno utječe na koordinaciju pokreta. Duboko disanje, na koje smo „prisiljeni” tijekom plivanja, zapravo se preporučuje kad se želimo opustiti, smanjiti tjeskobu ili smanjiti razinu stresa jer duboko disanje snižava razinu hormona stresa kortizola, koji je odgovoran za naše uznemireno stanje. Plivanjem se učvršćuju svi mišići tijela te se stječe kondicija i izdržljivost.
Plivanjem se troši i znatan broj kalorija. Tijekom 60 minuta plivanja tijelo sagorijeva: 500 do 700 kalorija slobodnim stilom, 750 kalorija prsnim stilom, 800 kalorija leptir stilom te 500 kalorija leđnim stilom.

Kontaktirajte nas putem broja telefona 051/621 454 ili maila pkprimorje@gmail.com za sve dodatne informacije, odgovorit ćemo vam u najbržem mogućem roku.

Translate »