Natjecatelji

Kadeti: (djevojčice 12-13 godina / dječaci 13-14 godina)

Plan treninga u ovoj razvojnoj fazi sportaša zasniva se na daljnjem radu na unapređenju kvalitete sve četiri tehnike plivanja, razvoju naprednih motoričkih sposobnosti uz postepeno uvođenje rada na razvoju funkcionalnih sposobnosti u vidu rada na razvoju aerobnog kapaciteta. Rad na suhome zasniva se na vježbama za rotaciju i stabilizaciju mišića trupa, vježbama za prevenciju ozljeda kao i vježbama snage baziranim isključivo na vježbama u kojima jedino opterećenje stvara vlastito tijelo. U ovoj dobnoj kategoriji djeca koja ostvare kriterijske rezultate propisane od strane Hrvatskog plivačkog saveza (uz dodatne kriterije koje postavlja klub) imaju priliku osim na klupskim i regionalnim natjecanjima po prvi put u životu nastupati i na Prvenstvu Hrvatske uz napomenu da su natjecanja u ovoj fazi dugoročnog razvoja sportaša i dalje u podređenom položaju u odnosu na trening.

Treninzi se odvijaju tokom cijele školske godine od ponedjeljka do subote:
6-7x tjedno u trajanju od 90 – 120 minuta u vodi
+
2x 45 minuta na suhome

 

Mlađi juniori i juniori:  (cure 14-17 godina / dečki 15-18 godina)

 Plan treninga u ovoj razvojnoj fazi sportaša ima naglasak na daljnjem povećanju obima i intenziteta treninga uz zadržavanje rada na svim do sada, već kod kadeta opisanim tehničkim, motoričkim i funkcionalnim sposobnostima uz uvođenje rada na razvoju anaerobnog kapaciteta kao i učenju tehnika dizanja utega. U ovoj fazi dugoročnog razvoja sportaša, a pogotovo u dobnoj kategoriji juniora natjecanja poprimaju sve veći značaj te najbolji pojedinci uz nastupe na državnim prvenstvima dobivaju priliku za nastupe na međunarodnim natjecanjima u sastavu reprezentacije.

Treninzi se odvijaju tokom cijele školske godine od ponedjeljka do subote:
7-8x tjedno u trajanju od 90 – 120 minuta u vodi
+
3x 45-60 minuta na suhome


Mlađi seniori i seniori: (cure 18 godina i starije / dečki 19 godina i stariji)

 Plan treninga u ovoj razvojnoj fazi sportaša ima naglasak  na pripremi i optimizaciji nastupa na glavnim natjecanjima u sezoni, a treninzi su individualizirani prema disciplinama u kojima sportaš nastupa i kalendaru natjecanja.

Treninzi se odvijaju tokom cijele školske godine od ponedjeljka do subote:
7-9x tjedno u trajanju od 90 – 120 minuta u vodi
+
3x 45-60 minuta na suhome.

Mjesečna članarina iznosi 40 EUR, drugo dijete iz obitelji ostvaruje popust i članarina iznosi 30 EUR, a za treće dijete članarina  iznosi 20 EUR.

Lista natjecatelja

Natjecatelji čine sam vrh piramide naših aktivnih članova. Samo uz dugogodišnje odricanje i naporan trening moguće je postati dio onatjecateljske ekipe našeg kluba.

Raspored treninga

Translate »