Plivački sportski vrtić

(Brončani torpedo / Srebrni torpedo)

Programi plivačkog sportskog vrtića PK Primorje „Brončani torpedo“ i „Srebrni torpedo“, svaki u trajanju od jedne godine namijenjeni su neplivačima, plutačima i plivačima početnicima u dobi od 4 do 7 godina starosti.

Glavni cilj ovih programa je kroz igru i nastavne jedinice prilagođene njihovoj dobi podučiti djecu plivanju kao iznimno važnoj životnoj vještini. Isto tako jedan od ciljeva je i pozitivno utjecati na pravilan psiho-fizički razvoj djeteta kao i na ravnomjerno jačanje muskulature cijeloga tijela i kardiovaskularnog sustava.

Nakon uspješno završenog cjelogodišnjeg programa „Brončani torpedo“ djeca prelaze u program „Srebrni torpedo“, a nakon uspješno završenog cjelogodišnjeg programa „Srebrni torpedo“ djeca su spremna za nastavak bavljenja plivanjem u sklopu plivačke sportske škole PK Primorje.

Treninzi se odvijaju tokom cijele školske godine od ponedjeljka do petka: 

Brončani torpedo
2 x tjedno u trajanju od 45 minuta

Srebrni torpedo
2 x tjedno u trajanju od 45 minuta

 

Ciljevi:

Brončani torpedo
po završetku programa „Brončani torpedo“ Plivačkog sportskog vrtića PK Primorje dijete bi trebalo znati i moći slijedeće:

  • Poznavati prva četiri pravila ponašanja na bazenu i plaži (Brošura PK Primorja)
  • Zaroniti cijelu glavu ispod površine vode
  • Plutati na trbuhu i leđima u trajanju od minimalno 5 sekundi
  • Ući u bazen na način po želji (skok ili iz sjeda s ruba bazena) i u nastavku preplivavati dužinu od 12.5 metara na trbuhu ili leđima bez dodirivanja dna bazena (hodanja), zastajkivanja ili pridržavanja za rub bazena ili prugu.

U sklopu ovog programa djeca imaju priliku (ukoliko to žele) sudjelovati na klupskom natjecanju „Najbrži Primorjaš“ koje je pokazno-revijalnog karaktera, a koje

PK Primorje organizira za sve svoje članove svake godine u pravilu u mjesecu lipnju.

Srebrni torpedo
 po završetku programa „Srebrni torpedo“ Plivačkog sportskog vrtića PK Primorje dijete bi trebalo znati i moći slijedeće:

  • Poznavati prvih osam pravila ponašanja na bazenu i plaži (Brošura PK Primorja)
  • Skočiti s ruba bazena po želji na noge ili na glavu i u nastavku preplivati dužinu od 25 metara na trbuhu ili leđima bez dodirivanja dna bazena (hodanja), zastajkivanja ili pridržavanja za rub bazena ili prugu.
  • Iz dubine vode djetetu do ramena rukom dohvatiti gumeni kolut na dnu bazena i izroniti ga na površinu.
  • Roniti 5 metara u daljinu.

U sklopu ovog programa djeca imaju priliku (ukoliko to žele) sudjelovati na dva klupska natjecanja pokazno-revijalnog karaktera koje PK Primorje organizira svake godine za svoje članove u pravilu dva puta godišnje i to u mjesecu lipnju „Najbrži Primorjaš“  i u mjesecu prosincu „Božićno natjecanje“.

Za prvi upis je potrebno ispuniti ONLINE PRIJAVNICU  na osnovu koje ćemo vas povratno kontaktirati kako bi dogovorili sve potrebne detalje i odgovorili na svaki vaš upit. 

Kontaktirajte nas na broj telefona 051/621 454 ili maila pkprimorje@gmail.com za sve dodatne informacije, odgovorit ćemo vam u najbržem mogućem roku.
Mjesečna članarina iznosi 40 EUR, drugo dijete iz obitelji ostvaruje popust i članarina iznosi 30 EUR, a za treće dijete članarina  iznosi 20 EUR.

Translate »