Plivački vrtić – obuka neplivača

Plivački vrtić (obuka neplivača) – prilagođen za djecu neplivače od 4 do 7 godina starosti, koji kroz  igru i treninge prilagođene njihovoj dobi usvajaju osnovne plivačke vještine. Cilj ovog programa je usmjeravanje djece u plivački sport kroz igru, pozitivan utjecaj na psiho-fizički razvoj djeteta te ravnomjerno jačanje cijele muskulature kao i kardio-vaskularnog sustava. Treninzi se odvijaju dva puta tjedno. 

ONLINE PRIJAVNICA ZA SEZONU 2018/2019     

Plivačka škola

PLIVAČKA ŠKOLA – prilagođeno za djecu plivače od 7 do 10 godina starosti čiji je cilj da kroz pet godina škole usavrše plivati sve četiri tehnike plivanja (leptir, leđno, prsno i kraul). Razvijaju se osnovne funkcionalne i motoričke te osvješćuju vrijednosti plivanja i bavljenja sportom općenito. Poznavanje plivanja važna je životna vještina kojom se može sebi ali i drugima spasiti život.  Treninzi se odvijaju tri puta tjedno.Nakon završenog programa djeca prolaze selekciju te ukoliko zadovolje kriterije natjecateljskog programa mogu se priključiti takmičarskom pogonu plivačkog kluba.

ONLINE PRIJAVNICA ZA SEZONU 2018/2019  

Plivačko usavršavanje

PLIVAČKO USAVRŠAVANJE – prilagođeno za djecu osnovnoškolce i srednjoškolce od 9 do 17 godina starosti koji su se odlučili na rekreativno bavljenje plivanjem. Program ima za cilj usvajanje i usavršavanje vještine plivanja, utjecaj na psihosocijalni rast i razvoj, utjecaj na kvalitetniji i zdraviji život, a ponajprije osvješćivanje vrijednosti plivanja i bavljenja sportom općenito. Kao terapija preporuča se djeci s problemima kralježnice, ravnih stopala ali i koordinacije. Također, plivanje se preporuča djeci s astmom jer plivanjem jačamo i plućne mišiće. Treninzi se odvijaju tri puta tjedno.

ONLINE PRIJAVNICA ZA SEZONU 2018/2019  

Natjecateljski pogon

Kadetski program – program treninga u ovoj razvojnoj fazi zasniva se na aerobnom radu, tehnici i brzini. Fokus je i nadalje na treningu ne na natjecanju, te su treninzi s toga visokog obujam i niskog intenziteta. Plivači i plivačice u ovoj fazi moraju svladati osnovne vježbe rasplivavanja, razgibavanja i istezanja, mentalnu pripremu te rutinu prije, za vrijeme i nakon natjecanja.

Mlađi juniori i juniori – naglasak programa je na obimu treninga uz povećani intenzitet. U ovoj fazi plivači i plivačice moraju se fokusirati na razvoj treninga na suhom te se rad na općoj tjelesnoj spremi i agilnosti nastavlja duž cijele faze.

Mlađi seniori i seniori – u tzv. su finalnoj fazi razvoja plivača/ica. U ovoj fazi naglasak je svakako na optimizaciji nastupa na natjecanjima, a treninzi su individualizirani prema disciplinama.

Veterani treniraju samostalno ili u suradnji s glavnim trenerom što ovisi o natjecateljskim planovima pojedinih plivača/ica.

Ljetni kamp

Ljetni sportski kamp namijenjen je predškolcima od 5. do 7. godine starosti (Mali kamp) te mladim sportašima od 8. do 14 godine starosti (Veliki kamp). Program je osmišljen u cjelinama po pet dana (ponedjeljak-petak), a provodit će se na lokaciji Kantrida (bazeni, atletska dvorana, stadion i plaža) uz jedan dan posvećen jednodnevnom izletu (Fužine, Delnice, Učka, Kostrena, Crikvenica, Platak i sl.)

Program ima za cilj promociju baznih sportova i  kvalitetnu organizaciju slobodnog vremena predškolske i osnovnoškolske djece u vrijeme ljetnih školskih praznika.  Također, Kamp će se usmjeriti ka poticanju zdravih životnih navika, osobito potrebe kretanja i sportskih aktivnosti kao i drugih vrijednosti poput razvijanja radnih navika, samostalnosti i odgovornosti.

Ljetni tečaj za neplivače

Tečaj obuke plivanja namijenjen je djeci neplivačima od 4 do 7 godina u trajanju od 10 sati kroz dva uzastopna tjedna. Program se provodi tijekom srpnja svake godine.