Ljetni programi

Ljetni programi po mjeri ljetnih praznika

Ljetni programi PK “Primorje” osmišljeni su na način da vaša djeca provedu dio ljetnih praznika uz sport, druženje i zabavu uz licencirane voditelje programa.

 

Ljetni sportski kampovi

Ljetna obuka neplivača

Glavni cilj Ljetnog sportskog kampa je upoznati djecu sa sportskim načinom života i  prikazati im kretanje kao važnu kariku u očuvanju zdravlja.

Zabava, sportske aktivnosti, druženje i uspomene koje će se zasigurno pamtiti – to je ljetni sportski kamp kojega organizira Plivački klub „Primorje“.  Desetogodišnje iskustvo u organiziranju kampa i stalna želja za podizanjem kvalitete programa učinile su ovaj kamp najčešćim izborom roditelja koji žele da njihovo dijete provede ljeto aktivno i doživi nezaboravna iskustva. U kamp su dobrodošla sva djeca plivači od 5 – 14 godina, ukoliko je djete neplivač prije kampa mora proći dvotjednu obuku neplivača PK “Primorje” .

Aktivnosti se provode na kompleksu Bazena Kantrida, bazenu za skokove,  stadionu Kantrida, atletske dvorane i plaže Ploče.

Ljetna obuka neplivača jeprogram je namijenjen djeci neplivačima i slabim plivačima starosti 4 godine i više, koja će kroz igru i aktivnosti prilagođene njihovoj dobi upoznati i usvojiti osnovne plivačke vještine.

Obuka se provodi na Bazenima Kantrida u trajanju od ukupno 10 sati.
(2 tjedna, 5 dana u tjednu po 1 sat). Program se provodi u bazenu dubine 70 cm u kojem su tijekom obuke i treneri.
Svaka nastavna jedinica obuhvaća specifične vježbe za obuku plivanja kao što su: hodanje, skakanje i trčanje kroz vodu, stavljanje lica na površinu vode i puhanje balončića, otvaranje očiju pod vodom i identifikacija predmeta ispod vode, plutanje na trbuhu i leđima (sa i bez pomoći), klizanje na trbuhu i leđima (sa i bez pomoći) , rad nogu na trbuhu i leđima, koordinacija pokreta na leđima s rukama u vodi (ribice, psić), klizanje na trbuhu i okretanje na leđa, zov u pomoć, samo spašavanje koristeći različite plutajuće predmete i dolazak u zonu sigurnosti.
Obuci plivanja prethode vježbe razgibavanja na „suhom“ te jednostavna edukacija o važnosti svladavanja vještine plivanja kao elementarne životne vještine.

Svrha i ciljevi dvotjedne obuke plivanja:
1. Pridonijeti općoj sigurnosti djece u svakodnevnim životnim aktivnostima koje se odvijaju u vodi i u blizini vode.
2. Upoznati djecu sa vodenim medijem u ukloniti sve strahove vezane za isti.
3. Obučiti djecu vještini plutanja, plivanja, disanja i snalaženja u vodenom mediju
4. Pozitivno utjecati na psihofizičko stanje djece
5. Popularizirati plivanje kao sport

Translate »