PH 3.dan: Matković, Ercegović i juniorska štafeta najbrži, Ani Herceg zlato i novi rekord

Posljednjeg dana Prvenstva Hrvatske u plivanju, Primorjaši su ukupno doplivali do 10 zlata, 4 srebra i 6 bronci uz još jedan oboren mlađejuniorski rekord Ane Herceg. Ovoga puta uspjelo joj je to u utrci na 200 mješovito sa rezultatom 2:16.40 i time postala pobjednica u svim kategorijama osim u seniorskoj gdje je prvo mjesto prepustila klupskoj kolegici Ani Matković koja je utrku otplivala za 2:15.67. Četverostruko zlato u svima kategorijama Ana Herceg osvojila je i u utrci 200 leđno sa rezultatom 2:12.89.

Zlatnu mlađeseniorsku i srebrnu seniorsku medalju osvojio je Marin Ercegović na 100 slobodno sa rezultatom 0:48,36, dok je juniorska ženska štafeta pobjedila suparnice u utrci 4 x 100 mješovito sa rezultatom 4:25,29. Za Primorje CO plivale su Kristina Vuković, Tina Čudina, Ema Krajinović i Marija Maduna.

Mlađa juniorka Eva Stanković u najdužoj ženskoj disciplini prvenstva 800 slobodno otplivala je odličnih 8:56,17 i sa tim rezultatom ukupno osvojila srebro u mlađejuniorskoj i juniorskoj konkurenciji dok je u mlađeseniorskoj i seniorskoj konkurenciji bila brončana.

Juniorka Marija Maduna sa rezultatom 0:57,24 na 100 slobodno osvojila je trostruku broncu u kategorijama seniora, mlađih seniora i juniora, kao i mlađejuniorska ženska štafeta 4 x 100 mješovito (4:25,84) u sastavu Ana Herceg, Tina Čudina, Anja Mikić i Eva Stanković.

Primorjaši su na ovom Prvenstvu ukupno osvojili 57 medalja od čega 23 zlata, 20 srebra i 14 bronci uz sedam oborenih rekorda Ane Herceg.

Čestitke svima na uspješnim nastupima i njihovim trenerima, a brzi oporavak želimo plivačima koji su zbog ozljeda ili bolesti morali propustiti ovo Prvenstvo.

Isto tako veliko HVALA i POHVALA svima koji su sudjelovali u organizaciji Prvenstva, mami Čudini na forografiranju, sucima na odlično odrađenom poslu a posebno našim mladim plivačima koji su cijelo vrijeme natjecanja pomagali u nošenju košara, pripremi medalja i u protokolu proglašenja. Jednoga dana će neke nove mlađe generacije njima biti na pomoći kad oni budu nastupali.

Slijedi kratak odmor a onda u nove radne zadatke u novoj 2019. godini!

Neka nam svima bude zdrava, vesela i uspješna!!!