Božićno natjecanje malih Primorjaša – Prekrasan festival plivanja

U nedjelju, 16.12.2018. godine Bazeni Kantrida bili su mjesto veselog druženja 300-njak malih Primorjaša, koji su uz podršku svojih roditelja, baka, djedova, trenera i svih ljubitelja plivanja prikazali svoje prve plivačke zaveslaje na „Božićnom natjecanju malih Primorjaša“. Podršku im je dao i Djed Božićnjak koji ih je za svoj trud nagradio medaljama, poklonima, slatkišima i kolačima.

Prije početka natjecanja, sportska direktorica Sanja Jovanović pozdravila je sve prisutne i zahvalila se na velikom odazivu kao i podršci koju pružaju svojoj djeci te zaželjela sretne nadolazeće blagdane.

Oni najmlađi su svoje prve plivačke metre preplivali uz pomoć daskica uz budno oko svojih starijih kolega dok su oni malo stariji svoje plivačko umijeće demonstrirali kroz utrke leđnog i slobodnog stila.

Svaki natjecatelj je svojim nastupom postao pobjednik za sebe ali neki su ipak bili malo brži i nagrađeni posebnim medaljama.

U konkurenciji Nprednog vrtića 2013.g i ml najbrže su bile Meri Bolterstein Lucija Zorić i Petra Gulja, a u 2012. g i st. Daria Mance, Ena Morić i Vita Bercich. U konkurenciji dječaka 2013. i ml. pobijedio je Vigor Černjul ispred Ognjena Lončara i Karla Jurčevića, a u  konkurenciji dječaka 2012. i st. Luka Vujnović, Adriano Juretić i Moreno Horvat Zorbas. Svi oni natjecali su se u disciplini 25 m noge kraul.

U kategoriji Male škole 2012. i ml. najbrže su bile Lana Klarić, Laura Pavlović i Leonora Kajapi, a u 2011. i st. Mia Vujnović, Leona Torbica i Sarah Radovniković. Kod dječaka 2012. i ml. prvo mjesto osvojio je Mihael Munjas drugi je bio Rafael Imenjak Večkovec, a treći Emanuel Marčelja. U godištu  2011. i st. na pobjedničko postolje stali su Karlo Imgrund, Luka Kocijan i Karlo Milenković . Svi su se natjecali na 25 leđno.

Najbrže polaznice 1. godine plivačke škole u disciplini 25 kraul bile su Aura Črnac, Tara Šojat i Nika Šepčić (2011. i ml)  te Leona Žagar, Stella Čučić i Lucija Jotanović (2010. i st). Najbrži u kategoriji plivača 2011. i ml bili su Erik Olas Burazer, Filip Mačinković Tancabe i Dominik Nedoh,  a u 2010. i st. Adrian Damir Jurjević, Aramis Silić i Ivano Sivonjić.

U konkurenciji 2. godine Plivačke škole na 25 kraul najbrže su bile Mia Mesić, Darija Marić i Gabriela Rajnović a u muškoj konkurenciji Bartol Smoje, Arian Glavić i Karlo Širola.

Pobjednici u kategoriji 3. godine  Plivačke škole na 50 slobodno bile su Ani Stilinović, Ema Ugrin i Lana Barišić te Dario Stipić, Moreno Prodan i Alen Mlakar. Utrku 100 slobodno u kategoriji 4. godine Plivačke škole najbrže su otplivale Andrea Pezelj, Natali Nemet i Hana Knežević  te Tin Filipović Smojver, Patrik Trobentar i Mihael Filčić. Polaznici 5. godine plivačke škole otplivali su 200 slobodno a najbrže su bile Petra Mance, Ana Bobanović i Nia Horvat kod plivačica te Marko Jardas, Mauro Muškardin i Saša Ljubojević kod plivača.

U kategoriji plivačkog usavršavanja 50 m slobodno najbrže su otplivale Sara Zukić, Tara Matrljan i Sara Mihoković (2006. i ml) te Armano Kiš i David Cuculić kod plivača. Kod plivača 2005. i st pobijedili su Petar Ukotić, Teodor Radulović i Patrik Ilić.

Nove polaznice programa Plivačkog usavršavanja otplivale su 25 leđno, a najbrže su bile Antonia Hadžić, Eva Hrelja i Sanja Mamula, dok su kod plivača najbrži bili Erik Osojkić, Mauro Štiglić i Noa Čop.

Veliko HVALA svim malim Primorjašima i njihovim dragim roditeljima na sudjelovanju, hvla na pomoći u organizaciji natjecanja i izradi medalja. Hvala na finim kolačićima i lijepim fotografijama, hvala svim donatorima na poklonima, hvala našim starijim plivačima na pomoći u i oko bazena. Hvala Djedu Božićnjaku i svim sponzorima koji su omogućili veselje, radost i velike dječje osmjehe na bazenu:
GRAD RIJEKA, ZAJEDNICA SPORTOVA PGŽ-a, RIJEČKI SPORTSKI SAVEZ, CROATIA OSIGURANJE, JADROLINIJA, AUTOTRANS, KREATIV MEDIA, TISKARA ZAMBELLI, MC DONALDS, FOTO KURTI i mnogi drugi.

Bio je ovo oproštaj malih Primorjaša sa natjecateljskom 2018. – om  godinom…u nadi da će nam svima nova 2019. godina biti još sretnija i veselija!

Rezultati