Plivački spektakl na Kantridi

Na današnjoj klupskoj press konferenciji i službeno je predstavljen 10. po redu međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“ koji će se u subotu i nedjelju održati na Bazenima Kantrida. U ime organizatora mitinga PK „Primorje CO“ medijima se obratio predsjednik kluba g. Andrej Marochini a u ime natjecatelja svoja očekivanja iznijeli su mladi Primorjaši Sara Knežević, Antonio Rajković, Marin Ercegović  te trener Vlado Petković.

Plivački miting „Victoria – Primorje“ svoje prvo izdanje bilježi 2008. godine, organiziran u čast proslave 100 godišnjice Kluba, otvaranja novog bazenskog kompeksa Bazeni Kantrida, te kao test miting uoči Europskog prvenstva u plivanju u  prosincu 2008. godine. Na prvom mitingu nastupilo je 230 natjecatelja a svake godine brojka se povećavala. Prepoznat po kvaliteti i impresivnom kompleksu Bazena Kantrida od natjecateljske sezone 2013/2014 miting je uključen u sustav natjecanja Grand prix Hrvatske.

Ovogodišnji 10. po redu miting okupiti će čak 492 plivača i plivačica iz 47 kluba iz Slovenije, BIH, Italije, Velike Britanije i Hrvatske. Među njima nalaze se i velika plivačka imena iz svijeta plivanja a koje svakako predvodi naša stalna gošća reprezentativka Slovenije – Anja Klinar, osvajačica svjetskih i europskih medalja. U iznimno jakoj konkurenciji svoja mjesta u finalnim utrkama pokušati će izboriti i Primorjaši Marin Ercegović, Antonio Rajković i Sara Knežević koji su se danas predstavili medijima. Očekuju dobre nastupe i ostvarenje osobnih rekorda koji bi im možda donijelo i norme za nastup na Europskom juniorskom i seniorskom prvenstvu. Trener Vlado Petković iznimno je zadovoljan ovogodišnjim prijavama klubova te vjeruje da će jaka konkurencija pomoći i plivačima Primorja CO u ostvarenju svojih najboljih rezultata.

Predsjednik Kluba g. Andrej Marochini zaželio je svima dobre nastupe te zahvalio Gradonačelniku, Gradu Rijeci, Riječkom sportskom savezu, Zajednici sportova PGŽ-a, Rijeka sportu, Hrvatskom plivačkom savezu, generalnom sponzoru Croatia osiguranju, te Jadroliniji, Medrisu, Dezinsekciji, Autotransu, Kreativ mediji, Tiskari Zambelli i svima ostalima koji na bilo koji način pomažu da se ovaj miting održi na viskom nivou.

Miting se održava u dva dana, kroz dva dijela. Jutarnje kvalifikacije započinju u 9:00 sati, te u 17:00 sati sa finalnim trkama. Finale plivaju 10 najbržih po isplivanim vremenima – apsolutna kategorija, B finale otvoreno je za nastup najbolji juniora i mlađih juniora, dok je C finale otvoreno samo za mlađe juniore. Svečano otvaranje mitinga je u u subotu u 16,45 sati.

S obzirom na nastup vrlo velikog broja prijavljenih plivača i u 2018. godini s pravom se ponosimo na ovaj sportski događaj koji doprinosi jačanju sportskog identiteta našeg grada.